Select your Top Menu from wp menus

200 milioane lei pentru planurile politicienilor din Moldova

Cetățenii Republicii Moldova vor trebui să plătească peste 200 milioane de lei pentru ca politicienii din Republica Moldova să-și poată realiza planurile. Aceasta este suma necesară pentru organizarea a celor cinci referendumuri cu inițiativa cărora au venit diferite partide din Moldova.

După cum relatează tribuna.md, datele Comisiei Electorale Centrale (CEC) arată că pentru organizarea unui scrutin republican sînt necesare circa 40 milioane lei. Dacă e să credem declarațiilor reprezentanților Partidului Comuniștilor, Partidului Socialiștilor, Partidului Social-Democrat, Partidului ”Acțiunea Democrată” și chiar a Alianței pentru Integrare Europeană, care se află la guvernare, în viitorul apropiat fiecare va organiza cîte un referendum.

Comuniștii își propun ca, pe 21 octombrie 2012, să consulte opinia populației în problema votului de încredere actualului Parlament; socialiștii vor un referendum în problema revenirii la drapelul istoric al Republicii Moldova (roș-albastru); social-democrații – un referendum în problema aderării Republicii Moldova la Uniunea vamală Rusia-Kazahstan-Belarusi; PAD – un referendum în problema reducerii numărului de deputați de la 101 la 71, trecerii la sistemul mixt de alegere a deputaților și revenirii la modalitatea de alegere a Președintelui țării de către întreg poporul. În același timp, nici reprezentanții AIE nu exclud că vor organiza un referendum în vederea modificării Constituției, deoarece nu au numărul necesar de voturi pentru a o modifica în Parlament.

Două partide – comuniștii și social-democrații – au creat deja grupurile de inițiativă și vor purcede în scurt timp la colectarea semnăturilor cetățenilor care susțin ideea organizării acestor referendumuri. Pentru a organiza un referendum sînt necesare minimum 200 mii de semnături ale cetățenilor cu drept de vot.

sursa: tribuna.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/200-milioane-lei-pentru-planurile-politicienilor-din-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19