Select your Top Menu from wp menus

19 mai 2012 – zi de doliu naţional

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat astăzi un Decret  privind declararea zilei de doliu naţional în legătură cu decesul cîntăreţei de operă Maria Bieşu.

„În semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitatea a celebrei cîntăreţe, solistă a scenei lirice naţionale şi mondiale, Maria BIEŞU, Preşedintele Republicii Moldova decretează ziua funeraliilor cîntăreţei de operă Maria BIEŞU  – 19 mai 2012, drept zi de doliu naţional”, se menţionează în decret.

Conform acestuia, în ziua de 19 mai 2012 în localităţile republicii vor fi arborate în bernă drapelele de stat, iar la ora 12.00, se va cinsti memoria cîntăreţei de operă Maria BIEŞU prin păstrarea unui moment de reculegere.

De asemenea, se recomandă autorităţilor  publice, întreprinderilor şi organizaţiilor să renunţe la desfăşurarea, în ziua de 19 mai 2012, a acţiunilor distractive în  masă.

Amintim că Maria Bieşu a decedat în dimineaţa zilei de ieri, 16 mai.

Maria Bieşu va fi înmormântată, sâmbătă, 19 mai, la Cimitirul Central din strada Armenească. Trupul neîsufleţit al artistei va fi adus, în seara zilei de vineri, la biserica Sfântul Nicolae, din Capitală, situată pe bulevardul Ştefan cel Mare, nr. 198.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/19-mai-2012-zi-de-doliu-national/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19