Select your Top Menu from wp menus

Mai multi soldati americani se sinucid, decat mor in lupte

Sinuciderile in randul trupelor americane, cu o medie de una pe zi in acest an, sunt surprinzatoare, fiind cea mai mare rata din randul armatei SUA, in ultimul deceniu, informeaza Sott, preluand o stire a agentiei Associated Press.

Cele 154 de sinucideri ale militarilor americani, produse in primele 155 de zile ale anului, sunt cu aproximativ 50% mai multe decat numarul militarilor americani ucisi in lupta in Afganistan, potrivit statisticilor Pentagonului citate de Associated Press.

Cresterea din acest an a sinuciderilor a luat prin surprindere oficialii americani, mai ales dupa ce, in 2010 si 2011, numarul acestora se stabilizase.

Motivele acestei cresteri nu sunt foarte clare. Printre explicatiile gasite, studiile au aratat drept cauze: expunerea pe campul de lupta, stresul post-traumatic, abuzul de medicamente si problemele financiare personale.
Numarul sinuciderilor din acest an (pana pe 3 iunie) a fost de 154, comparativ cu 130 in aceeasi perioada a anului trecut, fiind o crestere cu 18%. Totalul sinuciderilor a depasit numarul soldatilor cazuti in lupta in perioadele anterioare, inclusiv in anii 2008 si 2009.

„Suntem foarte ingrijorati sa vedem un numar asa de mare de sinucideri, noi ne asteptam ca numarul sa fie unul mai mic”, a spus Jackie Garrick, seful Biroului prevenirii sinuciderilor din cadrul Pentagonului.

sursa: ziare.com

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/18000/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19