Select your Top Menu from wp menus

17 turci, prinşi muncind ilegal pe un şantier din R.Moldova! VIDEO

Administrația firmei-angajatoare si muncitorii ilegali riscă procese verbale și decizii de returnare în țara de baștină, fără drept de a mai traversa frontiera Moldovei pe o perioadă de trei ani, anunta Centrul de Presa al MAI.

La  finele săptămânii trecute, angajații Biroului Migrație și Azil a Ministerului Afacerilor Interne de comun cu angajaţii Comisariatului de Poliție Floreşti, au depistat la şantierul de construcţie, amplasat în orăşelul Ghindeşti, raionul Florești, care aparţine unei întreprinderi cu capital străin, 17  cetăţeni ai Turciei care desfăşurau activitatea de muncă în domeniul construcţiei. La momentul controlului polițienesc, turcii nu dețineau permise de şedere  în scop de muncă eliberate în modul stabilit de legislaţia în vigoare.
Astfel, au fost incalcate  regulile de plasare în cîmpul muncii a cetăţenilor străini sau a apatrizilor.  Fiecare din cei 17 turci  s-a ales cu proces contravenţional si amenda   în mărime de 1000 lei. Pe lângă amendă, cei 17 străini riscă să fie întorși în Turcia, cu privarea de dreptul de a veni în Moldova timp de 3 ani.
Potrivit legislației , factorii de decizie din cadrul SRL-ului riscă amendă de la 4 000 până la 5 000 de lei pentru fiecare angajat (în total de la 68 mii lei până la 85 mii lei).


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/17-turci-prinsi-muncind-ilegal-pe-un-santier-din-r-moldova-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19