Select your Top Menu from wp menus

17 persoane au fost reținute pentru pregătirea unui omor. Ținta ar fi Vlad Plahotniuc

17 persoane au fost reținute în Ucraina și în Republica Moldova, fiind suspectate că fac parte dintr-o grupare criminală care intenționa să execute un omor la comandă. Potrivit poliției, ținta asasinatului ar fi fost liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, transmite IPN.

Procurorul Vitalie Busuioc a declarat, sâmbătă, la un briefing de presă, că în Republica Moldova pe 7 aprilie au fost reținute opt persoane, dintre care doi sunt ucraineni. Ceilalți șase suspecți sunt cetățeni moldoveni, dar care mai au și cetățenia altor state. Majoritatea dintre suspecți au antecedente penale, comițând infracțiuni grave. În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au depistat patru aruncătoare de grenade, pistoale cu amortizator, stații radio, calculatoare, obiecte de camuflaj. Concomitent cu reținerele din Moldova, au avut loc reținerile celor nouă suspecți în Ucraina. Doi dintre aceștia sunt luptători cu o pregătire specială, care au luptat în Donbass.

Referitor la comanditari, procuroul a menționat că sunt stabilite două persoane, cetățeni ai Republicii Moldova, una dintre care se află în capitala Federației Ruse și ar fi o autoritate a lumii criminale, atât în Republica Moldova, cât și în Rusia. Pentru asasinat urma să fie achitată suma de 200 de mii de dolari, dintre care jumătate fusese transmisă deja.

Șeful Inspectoratului Național de Investigații, Ion Iachimov, a menționat că atacul urma să fie comis în clădirea „Global Business Center, cu aplicare de împușcături și lansări de grenade. S-a constat că pregătirea pentru omor ar fi durat multă vreme, timp în care suspecții s-au informat referitor la ora la care ținta vine la birou, ora la care pleacă. Suspecții aveau pregătit un automobil cu nemere lituanene, cu care urmau să se deplaseze peste hotare după comiterea asasinatului.

Suspecții riscă până la 20 de ani de închisoare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/17-persoane-au-fost-retinute-pentru-pregatirea-unui-omor-tinta-ar-fi-vlad-plahotniuc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19