Select your Top Menu from wp menus

164 de mașini noi vor ajunge la sectoarele de poliție din țară

Astăzi, 5 noiembrie 2014,în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, Inspectoratul General al Poliției a avut parte de un eveniment important în cadrul căruia au fost donate 164 de automobile de serviciu destinate sectoarelor de poliţie şi serviciilor de patrulare din cadrul a 37 Inspectorate de poliţie teritoriale.

Cele 164 de automobile de model „Dacia” sunt dotate cu echipamentul necesar (bandă reflectorizantă, rampe luminoase, scheme holografice, stingătoare de flăcări, truse medicale, conuri pentru delimitarea porţiunii de drum, GPS, pneuri de iarnă). De asemenea, sectoare de poliție pe lîngă automobilele de serviciu vor mai fi dotate cu tehnică de birou (calculatoare și imprimante). Aceste dotări vor permite diminuarea timpului de reacție la solicitările cetățeanului, servicii de calitate și descreșterea criminalității. Investițiile fac parte din cadrul suportului bugetar al Uniunii Europene.

Prezent la eveniment, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, ambasadorul Pirkka Tapiola, a vorbit despre relațiile de cooperare între țara noastră și UE. „Uniunea Europeană a colaborat foarte bine cu Republica Moldova la procesul de modernizare, transformare a Ministerului Afacerilor de Interne. Ceea ce vedeți astăzi aici este un pas concret, o măsură concretă în această direcție. Poliția are nevoie de echipamentul necesar pentru a deservi rapid și calitativ populația”, a subliniat ambasadorul Pirkka Tapiola.

Pentru procurarea automobilelor a fost cheltuită suma de 21 200 000 de lei, iar pentru dotarea acestora şi serviciile de înmatriculare şi asigurare – 2 400 000 de lei. Pentru procurarea tehnicii de calcul s-a cheltuit 1 900 000 de lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/164-de-masini-noi-vor-ajunge-la-sectoarele-de-politie-din-tara/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19