Select your Top Menu from wp menus

15 focare de vegetaţie uscată şi resturi menajere, in 24 de ore

În ultimele 24 de ore pompierii au intervenit la 15 focare de vegetaţie uscată şi resturi menajere.

Pe parcursul zilei de ieri, pompierii s-au luptat ore în şir pentru a stinge 6 focare de vegetaţie uscată în apropierea localităţii Hogineşti, raionul Călăraşi.

Vîntul puternic şi condiţiile de umeditate redusă tergiversau procesul de lichidare a incendiului. Două autospeciale cu un efectiv de 8 pompieri au reuşit în cele din urmă să stingă 10 ha de vegetaţie uscată, care ameninţa spaţiul forestier din apropierea localităţii.

Alte intervenţii la stingerea focarelor de vegetaţie uscată a echipelor de salvatori şi pompieri au avut loc  în raioanele Donduşeni, Căuşeni, Nisporeni, Leova şi Cahul.

Toate aceste incendii au fost generate în urma neglijenţii oamenilor sau a incendierii intenţionate cu scopul de a scăpa de resturile uscate.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează populaţia că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor menajere poate duce la provocarea incendiilor de proporţii, iar lichidarea acestora devine dificilă în condiţii de temperaturi ridicate. În următoarele zile temperaturile vor fi caniculare, iar riscul generării incendiilor de vegetaţie crescut.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/15-focare-de-vegetatie-uscata-si-resturi-menajere-in-24-de-ore/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19