Select your Top Menu from wp menus

1,5 ani de inchisoare pentru un fost sergent-carabinier

Un fost militar al Departamentului Trupelor de Carabinieri a fost condamnat  de Judecătoria militară Chişinău   pentru două capete de acuzare – „act de violenţă săvîrşit asupra militarului” şi „abuz de putere” .

În instanta,  procurorii au prezentat probe  că în intervalul aprilie – mai 2012, sergentul inferior, aflîndu-se pe teritoriul unităţii militare sistematic aplica forţa fizică faţă de 3 subalterni.
Procurorii au mai constatat că, la 28 aprilie 2012, abuzînd de funcţia superioară, inculpatul le-a ordonat ilegal subalternilor să facă curăţenie în dormitor, în loc ca ultimii să se odihnească. Văzînd că unul dintre militari refuză să-i execute ordinul, ilegal l-a obligat să efectueze exerciţii fizice.

Instanţa  l-a condamnat  recent  pe  fostul militar la  1 an şi 6 luni închisoare, cu privare de dreptul de a ocupa funcţii pe un termen de 2 ani. Concomitent, instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.