Select your Top Menu from wp menus

1300 de elevi din Orhei beneficiază de o școală renovată, grație Băncii Mondiale

Photo Credit To Ministerul Educației

În cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, finanțat de Banca Mondială, a fost renovată clădirea Liceului Ion Luca Caragiale, din Orhei, anunță într-un comunicat Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
Potrivit directoarei Maria Chișlaru, datorită renovării și dotării, liceul a devenit un spațiu mai atractiv și mai sigur pentru copii.

Maria Chișlaru, director al liceului: „Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” ne-a creat un șir de oportunități: am devenit cu mult mai pregătiți, am devenit cu mult mai atractivi ca instituție, profesorii au fost formați, suntem foarte bine dotați și procesul educațional este unul de calitate. Poate de aici vine și faptul că suntem atât de mult solicitați, fiindcă niciodată nu au fost atât de mulți elevi ca acum. Dotarea, renovarea, crearea condițiilor s-a rezultat cu crearea unui spațiu atractiv și sigur pentru copii.”

Pe lângă toate lucrările capitale de reparație, dotările din laboratoarele de fizică, chimie, biologie și informatică, crearea condițiilor pentru copiii cu necesități speciale și reabilitarea blocurilor sanitare, liceul a beneficiat și de echipament specializat în centrul multilingv și în cantina școlară. La fel, s-au creat condiții de recreere pentru profesori, iar, în pauze, copiii pot ieși afară în siguranță, întrucât teritoriul a fost pavat și îngrădit. 

În Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale” din Orhei actualmente își fac studiile 1306 elevi, 250 dintre care vin din 30 de sate din apropiere. Aceasta este una dintre cele 23 de instituții de învățământ reparate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”  gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prin intermediul Fondului de Investiții Sociale din Moldova, cu suportul financiar al Băncii Mondiale.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/1300-de-elevi-din-orhei-beneficiaza-de-o-scoala-renovata-gratie-bancii-mondiale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19