Select your Top Menu from wp menus

122 tone de pesticide extrem de periculoase, vândute din China pe internet, confiscate în 16 țări din Europa

Aproximativ 122 de tone de pesticide contrafăcute extrem de periculoase au confiscate într-o amplă operațiune de poliție desfășurată în mai multe state europene, a informat joi Europol, care a avertizat că este posibil ca substanțele să fi contaminat alimente și mediul înconjurător, transmite DPA.

Potrivit Europol, cantitatea confiscată era suficientă pentru a fi împrăștiată pe o suprafață de două ori mai mare decât teritoriul Luxemburgului, scrie Agerpres.

Substanțele proveneau mai ales din China și fuseseră vândute prin internet unor comercianți în Europa.

Unele substanțe, prezentate de vânzători drept pesticide foarte eficiente, sunt interzise în Uniunea Europeană din cauza proprietăților cancerigene.

„Fermierii nu au adesea nici cea mai mică idee și le cumpără pentru că sunt mai ieftine”, a explicat un  expert Europol.

În unele cazuri, substanțele chimice periculoase au dus la distrugerea unor întregi culturi în Europa de Est.

În cursul operațiunii, care s-a întins pe zece zile, au fost percheziționate 940 de containere în 16 țări.

sursa Independent.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/122-tone-de-pesticide-extremde-periculoase-vandute-din-china-pe-internet-confiscate-in-16-tari-din-europa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19