Select your Top Menu from wp menus

11 elevi-detinuţi din penitenciare susţin examene de absoilvire

În inchisorile din republica, minorii detinuti sustin examene de absolvire a gimnaziului. In total, 11 minori privaţi de libertate pot deveni in acest an absolventi de gimnaziu. 

Chiar dacă sînt privaţi de libertate, minorii continuă instruirea medie generală în izolatoarele de detenţie preventivă sau penitenciar. Orele se desfăşoară în instituţia de detenţie în încăperi special amenajate, profesorii fiind cei care trec pragul penitenciarul pentru a le preda: limba română, matematica, fizica, istoria şi limbile străine ş.a., conform curriculei elaborate de Ministerul Educaţiei.

 Instruirea gimnazială este asigurată în toate instituţiile penitenciare în care se deţin minori:  Penitenciarul nr.2-Lipcani, nr.5-Cahul, nr.7-Rusca, nr.11-Bălţi, nr.13-Chişinău, nr.17-Rezina.

În total, în instituţiile de detenţie din ţară sunt se deţin 91 de minori. Şase elevi ai clasei a IX-a din cadrul Penitenciarului nr.2-Lipcani şi cinci elevi deţinuţi în Penitenciarul nr.13-Chişinău susţin examene de absolvire a gimnaziului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/11-elevi-detinuti-din-penitenciare-sustin-examene-de-absoilvire/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19