Select your Top Menu from wp menus

100 mii de moldoveni vor referendum privind aderarea la Uniunea Vamală

Liderul Partidului Social Democrat, Victor Șelin, anunță că grupului de iniţiativă pentru desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia – Belarus – Kazahstan a adunat deja 100 000 de semnături în susținerea inițiativei.

Grupul de inițiativă format din 1200 de persoane a început colectarea semnăturilor în luna aprilie curent, se spune într-un comunicat de presă. Până la 20 iulie, urmează a fi colectate cele 200 000 de voturi necesare pentru organizarea referendumului.

Potrivit liderului PSD, odată cu intrarea Moldovei în Uniunea Vamală în 2013, cetăţenii vor beneficia de reducere semnificativă a costurilor de gaze şi combustibil de 30%, se vor reduce preţurile mărfurilor şi mărimea tarifelor, iar antreprenorii moldoveni vor beneficia de libera circulaţie a bunurilor şi resurselor financiare, deoarece vor fi eliminate punctele de control vamal.

Menționăm că conform datelelor Barometrului de Opinie Publică, făcute publice la 15 mai, 57% din moldoveni ar vota pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Amintim că la începutul lunii decembrie 2011, liderul social-democraților, Victor Șelin, a anunțat că vrea să inițieze un Referendum republican pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală. PSD vrea ca referendumul să fie desfăşurat la 18 noiembrie 2012.

Sursa: UNIMEDIA


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/100-mii-de-moldoveni-vor-referendum-privind-aderarea-la-uniunea-vamala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19