Select your Top Menu from wp menus

10 şcoli de meserii vor fi închise şi vor fi create 10 licee profesionale.

Sistemul instituţiilor de învăţământ secundar profesional din republica va fi reorganizat pentru a fi adaptat la cerinţele pieţei muncii.

Potrivit şefului Direcţiei învăţământ secundar profesional şi mediu de specialitate, Octavian Vasilachi, cinci din 10 instituţii, care erau nerentabile din lipsă de elevi, au fost deja optimizate, iar alte cinci vor fi închise treptat. De asemenea, după anul 2013, urmează a fi deschise încă 10 licee profesionale.

„Sunt optimizate acele şcoli unde erau cele mai puţine solicitări la admitere”, a declarat viceministrul Loreta Handrabura, la o şedinţă desfăşurată la Guvern.

În prezent, funcţionează 70 de instituţii de învăţământ secundar profesional, cu un număr de circa 20 de mii de elevi şi peste 2200 de profesori. Pentru instruirea unui elev, statul cheltuieşte anual în jur de 17 mii de lei.

sursa: Moldpres.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/10-scoli-de-meserii-vor-fi-inchise-si-vor-fi-create-10-licee-profesionale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19