Select your Top Menu from wp menus

10 lucruri despre sarbatoritul zilei de azi, VINUL

Vinul se afla la loc de cinste in regiunile unde se cultiva  vita-de-vie. Licoarea stoarsa din struguri,  mustuita, fermentata  si turnata in butoaie si sticle este sarbatorita prin festivaluri in cel putin trei judete din Romania – Vrancea,  Arad, Timisoara, scrie TopdeTop.   In R.Moldova, a fost instituita chiar  sarbatoarea nationala – Ziua Vinului, care se desfasoara in fiecare an, in luna octombrie, atat in capitala, cat si in raioanele republicii.

Lumea, inclusiv cea virtuala, “mustuie” de o sumedenie de informatii   despre vin, unele dintre acestea  mai curioase sau mai putin cunoscute, cum ar fi cele de mai jos:
1. Numele “vin” vine din sanscrită de la cuvântul “vena” care înseamnă “a iubi”. “Venus”, numele zeiței dragostei, are aceleași origini.

Click AICI, pentru mai multe


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/10-lucruri-despre-sarbatoritul-zilei-de-azi-vinul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19