Numeroşi jurişti, istorici, filozofi şi editori solicită aplicarea unui „marcaj” cu caracter universal şi lămuritor, la fel ca pentru ţigarete şi alcool, care să însoţească volumul „Mein Kampf” de Adolf Hitler, ce va intra în domeniul public începând cu 2016.
Deşi această carte, care promovează ideologia nazistă şi ura rasială, este interzisă în Germania şi în Austria, şi doar landul german Bavaria e proprietarul drepturilor, volumul circulă în numeroase regiuni ale lumii şi e difuzat frecvent pe internet. Situaţia lui editorială diferă de la o ţară la alta. „Intrarea lui în domeniul public, pe 1 ianuarie 2016, la 70 de ani de la moartea autorului, poate impulsiona difuzarea lui şi ar fi, probabil, timpul să fie implementat un instrument universal de lectură”, afirmă Philippe Coen, juristul aflat la originea acestei propuneri, alături de alţi profesionişti – în principal, istorici, jurişti şi foşti diplomaţi europeni.
sursa: mediafax.ro
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…