Categories: RegiuneSocialȘtiri

«Размышлизмы»: O rubrică de OPINIE, în limba rusă. REVISTA articolelor

Săptămâna curentă, pe site-ul RADIOORHEI.INFO a fost lansată rubrica în limba rusă «Размышлизмы». În cadrul acesteia, au fost deja publicate două articole de opinie.
În startul primului articol, autoarea se referă la revenirea liberalilor la guvernare şi se expune pe marginea inovaţiunilor lingvistice ale miniştrilor Iurie Chirinciuc şi Corina Fusu care, în opinia semnatarei articolului, nu sunt cele mai necesare şi bine-venite în situaţia de astăzi din R.Moldova.
Aticolul se încheie cu o discuţie recentă cu unul din membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale. La inrebarea dacă ar putea face faţă ministerului X, interlocutorul  răspunde că ministerului – da, pe când salariului de ministru – nu. Precizând, că nu are de gând să ia mită.
În cel de-al doilea material de opinie, realizat în genul satirei, sunt enumerate  câteva ipoteze pe care le-ar avea orheienii în legătură cu motivele care l-au determinat pe deputatul Petru Ştirbate să părăsească Partidul Liberal-Democrat.
Tot acolo, se face referire la faptul că preşedintele MSPR “Ravnopravie”, Valeri Klimenko, a declarat de curând că minorităţile naţionale dn R.Moldova ii susţin pe protestatarii Platformei DA, din PMAN. În aceeaşi tonalitate ironică, autoarea se întreabă dacă nu cumva în aceasta situaţie, primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, care în alegeri a candidat din partea acestui partid, va pune la dispoziţia orheienilor autobuze gratuite pentru deplasare la protestele din Chişinău.
Mai multe aflati din articolele in cauza , pe care le gasiti pe site-ul nostru  la rubrica de opinie in  limba rusa «Размышлизмы,

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

3 zile ago