Select your Top Menu from wp menus

​Franta: Justitia a pus sub sechestru averea lui Bernard Tapie, in scandalul de arbitraj in care este implicat si directorul FMI, Christine Lagarde

Justitia franceza a ordonat punerea sub sechestru a averii omului de afaceri Bernard Tapie, acuzat de „escrocherie in forma organizata” in scandalul de arbitraj in care este implicat si directorul FMI, Christine Lagarde, la vremea aceea ministru de Finante al lui Nicolas Sarkozy, scrie AFP.

Aceasta decizie a fost luata de judecatori in data de 28 iunie, cu acordul parchetului din Paris, au anuntat miercuri surse judiciare.

Judecatorii au considerat, potrivit cotidianului Le Monde, ca Bernard Tapie a fost „principalul beneficiar al sumelor varsate” de Consistoriul de Realizari (CDR) – organism sub tutela statului insarcinat cu pasivele bancii Credit Lyonnais – „in cadrul unei escrocherii in care apare ca unul dintre organizatori”.

Controversatul om de afaceri, ministru sub presedintia lui Francois Mitterrand, fost patron al clubului de fotbal Olympique de Marseille, actor si acum patron de presa, Bernard Tapie, 70 de ani, este acuzat in ancheta de arbitraj in cazul litigiului cu banca Credit Lyonnais privind vanzarea Adidas, care i-a adus 403 milioane de euro in 2008.

Judecatorii de instructie banuiesc ca arbitrajul a fost trucat in favoarea omului de afaceri.

Acest dosar a reaprins in Franta spectrul conflictelor de interese intre lumea politica si mediul de afaceri. Unii considera ca fostul presedinte Nicolas Sarkozy l-a favorizat pe Bernard Tapie pentru a-i multumi pentru sustinerea aratata in timpul campaniei din 2007.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/%e2%80%8bfranta-justitia-a-pus-sub-sechestru-averea-lui-bernard-tapie-in-scandalul-de-arbitraj-in-care-este-implicat-si-directorul-fmi-christine-lagarde/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19