Select your Top Menu from wp menus

Preşedintele Curţii de Apel Chişinău, a împrumutat în doi ani câteva zeci de milioane de lei, gajând acelaşi apartament

Ion Pleşca, preşedintele Curţii de Apel Chişinău, a împrumutat în doi ani câteva zeci de milioane de lei, gajând acelaşi apartament. Magistratul nu vede nicio problemă în aceasta, în timp ce alţi jurişti susţin că astfel de credite pot fi considerate favoruri.
Datele de care dispune Adevarul.md arată că Ion Pleşca şi familia sa au împrumut de la două bănci din Moldova câteva zeci de milioane de lei. Lipsa declaraţiei de venit pe pagina Curţii de Apel şi pe cea a Consiliului Superior al Magistraturii nu ne permite să afirmăm dacă magistratul a declarat aceste împrumuturi şi dacă câştigă suficient pentru a rambursa banii.
Preşedintele Curţii de Apel nu vede nicio problemă în faptul că a gajat apartamentul său pentru a ca o firmă să poată împrumuta de la două bănci circa 17 milioane de lei. „De rambursarea creditelor se ocupă Igor. Nu văd nicio problemă. Astfel l-am ajutat pe feciorul meu să-şi dezvolte o afacere, la care el, împreună cu partenerul său, munceşte foarte mult”, ne-a declarat Ion Pleşca.
Nicolae Eşanu, ex-viceministru al Justiţiei, spune că, dacă băncile au dat credite cu o valoare mai mare de câteva ori decât gajul, atunci problema este a instituţiei financiare, care astfel îşi asumă riscuri mari. „Nu cred că un judecător a comis o ilegalitate, dacă a depus gaj imobilul său pentru ca cineva să beneficieze de credit. Problema este mai degrabă una de etică, de încălcare a deontologiei judecătoreşti. Astfel de credite pot fi considerate şi un fel de favoruri, care ştirbesc din credibilitatea magistratului”, a explicat juristul.
Mai multe pe : adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/presedintele-curtii-de-apel-chisinau-a-imprumutat-in-doi-ani-cateva-zeci-de-milioane-de-lei-gajand-acelasi-apartament/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19